diumenge, 9 d’octubre del 2011

L'ANGLÈS LLENGUA OFICIAL

L'anglès no només és llengua oficial del Regne Unit sinó que també és llengua oficial de molts altres països.
Els països del qual l'anglès es una de les llengües oficials a part de la llengua del país són països de la organització Commonwealth, una organització que compon 53 estats que van ser relacionats amb fets històrics en el passat amb el Regne Unit. La persona que té més poder dins la Commonwealth es la reina d'Anglaterra Isabel II. La seu dels països de la Commonwealth es a Londres. Els diversos estats de la Commonwealth són antigues colònies,estats o illes del Regne Unit.  Els 53 estats de la Commonwealth són:
Botswana, Camerun ,Gàmbia ,Ghana, kenya, Lesotho, Malawi, Maurici, Moçambic, Namíbia, Nigèria, Ruanda, Seychelles, Sierra Leone, Sud Àfrica, Swazilàndia, Tanzània, Uganda, Zàmbia, Antigua i Barbuda, Bahames, Barbados, Belize, Canadà, Dominica, Grenada,Guyana, Jamaica, Saint Kitts i Nevis, Santa Lucia, Saint Vincent i les Grenadines, Trinitat i Tobago, Bangla Desh, Brunei, Índia, Malàisia, Maldives, Pakistan, Singapur, Sri Lanka, Xipre, Malta, Regne Unit, Austràlia, Illes Salomó, kiribati, Nauru, Nova Zelanda, Papua Nova Guinea, Samoa, Tonga, Tuvalu, i Vanuatu.
En tots aquests països i estats l’anglès i la llengua oficial del país són les més parlades. Quan es tenen que prendre diverses decisions dels països i estats de la Commonwealth  s’envia normalment el primer ministre o el cap d’estat de cada país o regió a Londres on es reuneixen tots els líders dels països, i la reina d’Anglaterra. Tots els membres de la Commonwealth junts es reuneixen cada dos anys a la capital Londinenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada